Novosti

Održan prvi radni sastanak Škraping Tima u Tkonu

U Centru za kulturu, u zgradi Općine Tkon, održan je prvi radni sastanak Škraping Tima.

Na sastanku su definirane smjernice i radni zadaci Škraping Tima a kako bi Škraping 2018. učinili još boljim i sadržajnijim.

Trinaesti po redu Škraping održati će se 03. ožujka 2018. godine.

Sportski direktor Škrapinga je vjerni ljubitelj škrapa i poznati alpinist Stipe Božić.

Škraping je jedinstvena internacionalna treking utrka po oštrom otočnom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Natjecatelji na startu dobivaju kartu otoka s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju proći u što kraćem vremenu.

Utrka je podijeljena u četiri kategorije; Ultra od cca 47 km, Challanger od cca 25 km, Active od cca 12 km i Rekreativna staza od cca 6 km.
Novost je da organizator uvodi novu četvrtu kategoriju Rekreativnu stazu od cca 6 km na kojoj mogu sudjelovati djeca i odrasli koji planiraju provesti Škraping u zajedničkom druženju i ugodnoj šetnji u prirodi.

Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor. Škraping je tradicionalno najveća utrka Treking lige koja broji 13 utrka na području cijele Hrvatske.

U nedjelju 04. ožujka 2018. godine održat će se peti po redu Škrapić, mali Škraping za djecu u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona. Peti po redu Škrapić biti će baziran na očuvanju nematerijalne baštine otoka Pašmana te će djeca biti educirana oko vrednovanja suhozida i bunja kao iznimne baštine.

Škraping je i humanitarnog karaktera te će dio sredstava biti doniran Dječjem vrtiću „Ćok“ iz Tkona.

U sklopu Škrapinga, koji je nositelj oznake Hrvatskog otočnog proizvoda, također će se održati tradicionalan sedmi po redu Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati preko 40 izlagača, kako sa otoka Pašmana tako i s ostalih hrvatskih otoka. Novost je da će se na Sajmu predstaviti prijatelji Sajma i to nositelji oznake Hop sa otoka Šolte.

Cijeli Škraping tjedan će se odvijati pod posebnom promocijom zdrave prehrane, te će gosti i natjecatelji imati prilike uživati u gastro specijalitetima vrhunskog gastro stručnjaka Veljka Barbierija koji će pripremati posebne delicije skupa sa lokalnim ugostiteljima sa područja Tkona.
U Škraping Centru u Tkonu održati će se niz zanimljivih predavanja i radionica, između ostalog predavanje na temu „Suvremena ambalaža i dizajn otočnih proizvoda“.

Škraping Tim:

1. Goran Mušćet-načelnik Općine Tkon
2. Stipe Božić-sportski direktor Škrapinga
3. Dino Smoljan-voditelj Škrapinga
4. Martina Rudić-voditeljica sportskog dijela Škrapinga
5. Julijana Radović Longin-voditeljica Sajma otočnih proizvoda
6. Ana Kuštera-voditeljica dječjeg Škrapića
7. Taki Rudić-voditeljica Škraping tjedna
8. Božidar Ostojić-voditelj logistike

Close