Novosti

U Zadarskoj županiji predstavljen program Škraping 2019.

U srijedu, 12.12. 2018., u Maloj vijećnici Zadarske županije predstavljen je program XIV Škrapinga Tkon – Otok Pašman, koji će se održati 9. ožujka 2019. godine.

Predstavljanju je nazočio zamjenik župana Šime Mršić koji je pohvalio manifestaciju Škraping te naveo kako su otoci naše bogatstvo, a ova sportska manifestacija pridonosi boljoj kvaliteti života na otoku i produljenju turističke sezone.

Na predstavljanju su također nazočili načelnik Općine Tkon Goran Mušćet, voditelj Škrapinga Dino Smoljan, sportski direktor Stipe Božić, voditeljica Škrapića Ana Kuštera, koordinatorica sportskog dijela Martina Rudić, te koordinatorica Škraping tjedna i zabavnog programa Taki Rudić koji su medije upoznali s novitetima i očekivanjima za sljedeći Škraping te predstavili sve događaje koji će se tih dana održavati na otoku Pašmanu.

Osim glavnog događaja, Škraping ima kulturni i turistički karakter tako da će se tijekom dva tjedna uoči glavne utrke Škraping (25.02.-10.03.) održavati niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi, predstava te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana.

Uz Škraping tim na predstavljanu Škrapinga su nazočili i Đani Iglić iz Kluba Sv. Rok koji uz HGSS brine za sigurnost sudionika utrke, Dražen Adžić iz Kluba daljinskog plivanja Donat koji će skupa s volonterima brinuti za okrijepne točke na stazi te četverostruki prvak utrke Škraping Ante Golub Pešić i Ivo Golub Pešić koji su pričali o svojim doživljajima i iskustvima na utrkama Škrapinga.

Uz sportsku manifestaciju održat će se i 10. Sajam otočnih proizvoda koji je po broju izlagača nositelja oznake HOP najveći sajam ovakve vrste u Hrvatskoj te je zamišljen kao poticaj razvoja otočne proizvodnje, očuvanja izvornosti i autohtonosti podrijetla.

Na Sajmu otočnih proizvoda očekujemo dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka.
Sajam otočnih proizvoda će se po prvi put održati u Škraping centru u Tkonu, a bit će otvoren od 8. do 10. ožujka 2019.

Dan poslije utrke u nedjelju 10. ožujka 2019. održati će se i dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona, s temom prijateljstva. Cilj je mlađim naraštajima prenijeti ljubav prema prirodi, zdravom životu, ekologiji i očuvanju okoliša. Očekuje se 150 malih škrapera iz 10 vrtića Zadarske županije.

Na narednom 14. Škrapingu očekujemo dolazak preko 1500 natjecatelja iz raznih djelova Europe, a prijave na utrku će biti moguće od ponedjeljka 17.12.2019. putem online prijavnice koja će biti dostupna na stranici http://www.skraping.hr

Close