Novosti

Upute i savjeti trekerima

Natjecatelji bi trebali redovito piti vodu ili energetske napitke, otprilike svakih petnaestak minuta u malim gutljajima. Dobro je piti i prije utrke. Organizator osigurava vodu na okrepnim postaja.
Početkom ožujka obično na otoku bude bura pa se treba pripremiti tako da odjenete više tanjih komada odjeće. Deblji komadi bi vas opterećivali putem i više biste se znojili.
Veći dio staze je kamenit pa je potrebna obuća s jakim potplatom, a odozgo mekana i po mogućnosti porozna da se ne znoje noge. Obuća bi trebala biti komotna, najbolje pola broja veća da se spriječe žuljevi i nabijanje palca na kamenoj podlozi.
Dobro proučite kartu koju ćete dobiti po dolasku. Također pitajte kolege trkače ili domaćine o nekim dijelovima koji vam nisu jasni. Tako ćete smanjiti mogućnost gubljenja vremena i energije u traženju pravog puta.
Bilo bi jako dobro da trenirate do Škrapinga najmanje tri puta tjedno. Najbolje da idete terenom koji ide uzbrdo-nizbrdo. Izbjegavajte asfalt i beton. Ako idete tri treninga onda neka jedan bude nešto kraći i u tempu da jedva možete pričati s nekim ko bi bio pored vas. Ostala dva treninga su duža, u laganom tempu, takvom da možete normalno pričati, bez zastajkivanja.
Količinu vode koja vam je potrebna na Škrapingu odredite po svom na treninzima.
Trčite s osmijehom.
Sretno!

Atletski trener,
Josip Tomić

Close